pátek 28. září 2012

Jak Leah tráví svátek

Jak dnes pročítám své oblíbené blogy, je to dnes hodně o textu, což mám já osobně nejradši. Ne, že bych nebyla ráda okukovala, co si kdo koupil a jak vypadá ten nový lesk na rty, co o něm všichni mluví, ale nějak mám radši čtení cizích myšlenkových pochodů :)

Zaprvé mě moc pobavil článek slečny Bezegy, kde jsem se dočetla rafinované tipy a triky, jak se co nejpohodlněji vypořádat s chaotickým dnem.

Dál mě moc inspiroval článek Danii on the street, kde se dočteme o kouzlu stylového šatníku. O jeho minimalismu a jakési funkčnosti... Motivoval mě natolik, že jsem se rozhodla zásady v článku jakž takž dodržovat, jde asi o tohle:

Mám tendence nakupovat ve slevách či vůbec levné věci z pochybných materiálů. U koupě nepřemýšlím, jestli to mám s čím zkombinovat a jestli je to opravdu věc, na kterou budu za rok nahlížet jako na nevkusný výkřik fashion. Noo a dopadá to tak, že mám taky plné skříně vytahaných nepadnoucích kalhot, neforemných svetrů, příliš šílených nebo průhledných triček, sepraných věcí, scvrklých věcí, infantilních věcí... 

Tohle se má změnit počínaje příštím týdnem, kdy hodlám začít s kompletní obměnou šatníku. Výsledky tu budou samozřejmě zveřejněny a uvidíte, jak si vedu. Nebudu tedy kupovat všechno, abych to stejně nosila jen chvíli. Budu si kupovat věci z kvalitních materiálů, nadčasové, dospělácké. Pravděpodobně tím budu mít mnohem méně věcí, než mám teď, ale alespoň budu vědět, že je všechny unosím. 

CÍL 1: kvalitní černé kalhoty, mohou zavánět pánským stylem




Tohle mě dnes bavilo v první polovině dne. Jo a málem bych zapomněla! Mé roli holky, co věčně sedí doma odzvonilo! Dnes jsem si rezervovala výlet do Paříže! Jak říkám, zatím jsem byla jen na pár místech, proto se neskutečně těším, že konečně začnu taky trochu poznávat ten náš svět :)

Tak jo, to je asi všechno, co jsem vám dnes chtěla napsat. Ty blogy většina z vás asi zná, jsou dva z mých nej, takže doporučuju počíst :)

Dám si teď jednu Mi Kim Chi a půjdu začít budovat šatník do centra - snad budou mít u nás na Čerňáku otevřeno :D. Ráda bych si nakoupila nějaké nové soupravy spodního prádla...



pondělí 24. září 2012

Malé imatrikulační

Třetího desátý mě čeká slavnostní událost zvaná imatrikulace a při té příležitosti jsem si pořídila šatky :)

Jsou z obchodu Stradivarius, tyhle konkrétně z obchodního centra Arkády Pankrác.









 tady je důkaz, že když se Vám šaty nelíbí na ramínku, stejně si je zkuste - na Vás budou určitě vypadat lépe.



 Peplum, trend podzimu, ač to je mi úplně jedno.





 Boty k nim na imatrikulaci zvolím asi jiné, tohle byl spíš jen domácí pokus o foto outfitu :)



 Ta packa mi z nich pěkně leze :D Jsou asi z Rena, nejsem si jistá...



Fialové nehty si na imatrikulaci určitě nenechám! :D


Tak co myslíte?

neděle 23. září 2012

Lakujeme dál!

Další rychlovka před partičkou karet s chlapíkem, popíjejícím jahodovej čaj. Je to opět snad jeden z nejobjevovanějších postů na české blogové scéně - o laku na nehty a navíc Essence!!! :) 

Ale ta barva je naprosto úžasná! Stačí jedna vrstva (!) a máte krásné krytí, dostačující výdrž a mnohem rychlejší schnutí než jejich staré laky.

Barva matná, temně starorůžová, krásná...




Je to tedy jen ta jedna vrstva a přesto vypadá moc dobře. A neustále žasnu nad fotkami laků... Takhle rozpatlaně to na mě v reálu nepůsobí :D Aaaa ! :)


PS: Připravuji minipost o svých nových šatech na imatrikulaci :)

sobota 22. září 2012

Školní botky bez podpatku (?)

To jsem takhle minulý týden procházela centrum s tím, že potřebuju boty na "lítání". Pěkné, elegantní a hlavně pohodlné boty na celodenní chození, na školní dny, na procházky Prahou ...

Předesílám, že obvykle, když jdu koupit kalhoty, přijdu domů s šatičkama (viz. některý z dalších článků...)

Takže jsem vybrala v obchodě Jannis, který se stal mým  (-šůs-hevn-)




 Ano, jsou semišové a navíc světlé. Ano, asi jsem blázen :D Ale slibuju, budu je opečovávat, jak nejdéle to půjde!




 Podpatek není zas tak vysoký, ale když jsem šla ze schodů, málem jsem si přivodila sádru...




 Na vnějších stranách jsou lesklejší falešné zipy a na vnitřních jsou ty pravé a nevýrazné.


.

Měla jsem je zatím jen jednou, ale chodila jsem v nich celé odpoledne, takže mě z nich samozřejmě nakonec začaly bolet nohy. To se mi ale napoprvé děje s každými botami...

Tady ještě pár detailů outfitu foceného, když jsem s těmi botami poprvé vyrazila ven :) Fotím se sama, takže omluvte nevhodnost toho foťáku ve snímcích.. :P


Maličko se hrbím, ale to proto, že jsem zírala do toho foťáku. A to tričko je na straně za krkem na zavázky a tak se vám u krku vytvoří mašlička. Už ho mám déle a netuším, odkud je. K celému vzhledu jsem zvolila ten zlatý lak Essence, na který jsem dělala recenzi a perlové náušnice, které jsem sama vyrobila a nejsou vidět. Své šperky budu ale fotit, až jich budu mít více :)


Moje oblíbená sukně z C&A, krajkovaná. Bohužel si už nepamatuji cenu, ale myslím, že to už je teď jedno, jelikož na takové pidi sukně asi už nebude počasí...


Kabelka z Carpisy, kterou už znáte. Původně titulovaná jako "taška do školy", ale kdo to má vydržet, když jdu až 8.10.? K tomuto outfitu se mi navíc nejlépe hodila...



A večer zase dávají Harryho Pottera, kdo se bude dívat? :)

sobota 15. září 2012

Zlatíčko

Tak jsem ráno vyzkoušela jeden z těch včera koupených laků Essence. Je to odstín 37 třpytivě zlaté barvy.

Fotka mě překvapuje. Vypadá to na ní nějak rozpatlaně, což v reálu není.


K těm novým flakonkům laků Essence:

www.essence.eu

Zaprvé je jasné, že mnohem lépe vypadají s tímhle novým tvarem. Díky tvaru se s nimi lépe pracuje, lépe se otevírají... 
Jako druhé plus hodnotím štěteček, který je širší, než ten starý, takže pokryje velkou část nehtu, což umožňuje přetřít nehet jedním tahem a s trochou šikovnosti máte nalakováno. Nemáte pak na nehtu jakési přechody vrstev, čemuž jsem se u starých laků neubránila. Jde to jedním tahem a vrstva je hezky jednotná. 
Další pro mě důležitá věc je, že při zavírání víčka jakoby "cvakne" a vy nemusíte silou zavírat víčko tak, že pak pomalu nejde otevřít :D

Navíc zbožňuju jejich nude a podzimní matné odstíny. Opravdu máme na výběr a stojí pár korun. 

Pokračování podzimních nákupů

Původně jsem dnes šla pro podzimní oblečení, ale nějak jsem nemohla snést davy lidí kolem mě a lidi, prohrabující se ve stojanech s oblečením těsně vedle mě.

Nakonec jsem tedy skončila v drogerii a nakoupila další věci, které mi chyběly:


Krém na ruce Balea s vůní malin. Chtěla jsem takovýhle větší krém na ruce s pumpičkou, který si dám do koupelny a tak na hydrataci rukou nebudu tolik zapomínat (a to bych se sychravým podzimem nerada).
Dojmy z prvního použití: Krásná vůně, světle růžová barva, konzistence pleťového mléka, rychlá absorpce, dlaně mám již po prvním použití hebčí. Vůně na rukou přetrvává.


Sprchový gel Dove. Na tomhle přípravku se mi líbí to, že má vcelku tužší konzistenci, skoro jako krém, který pak na těle vytvoří hutnou pěnu. Nevtíravá osvěžující vůně a přijatelná cena. :) Značku Dove mám celkově hodně ráda, poslední dobou hlavně jejich řady péčí o vlasy.



Tak tohle jsem chtěla už pár let od doby, kdy jsem ve třeťáku šla s kamarádkou na diskotéku a před ní mi žehlila vlasy. Po žehlení mi na ně dala tohle a moje vlasy najednou jakoby vůbec nebyly moje - byly KRÁSNÉ.
Přesně je to stylingový sprej pro třpytivý lesk. Na zadní straně se píše: Pokud máš vlasy suché a krepaté (mám), musíš ho prostě mít!
Používá se buď před stylingem vlasů, když jsou ještě vlhké po umytí, nebo kdykoliv na suché vlasy pro okamžitý lesk. 





Tohle je taky věc, kterou už chci delší dobu. Sprej proti žáru při žehlení vlasů (fénování). Zatím jsem používala ten růžový krém od Loreal, který jistě většina z vás taky zkoušela. Neměla jsem nikdy pocit, že by vlasy výrazně chránil, tak jsem se rozhodla pro změnu. Got2b Guardian Angel. Chrání před žárem do 220°C, což je pro mě důvod, proč jsem ho koupila. Žehlím na 180°C, tak by se dalo předpokládat, že vlasy ochrání.
(Vsuvka - na všechny koupené produkty chystám stručné recenze. Musím ovšem všechno nejdřív dobře vyzkoušet.)


Poslední dobou se hodně soustředím na zubní hygienu. Obyčejný zubní kartáček jsem vyměnila za elektrický, Signal za Elmex, začala jsem používat ústní vodu a dnes jsem přidala zubní nit a vyzkoušela jsem ji hned, jak jsem přišla z nákupu (asi před hodinou) a je tu super. Mentolové aroma a cítím svěžest v ústech, o což šlo :) Dostane se i tam, kam kartáček ne. :)






Laky na nehty, které se - podle mě - na podzim hodí. Tří matné, jeden extrémně třpytivý. Momentálně mám na každém nehtu jednu barvu a všechny jsou krásné, i když myslím, že ta modrá mi moc nesluší...
V recenzích budou i fotky přímo na mých nehtech, takže tam se o nich dozvíte víc a pokusím se fotit ve dne, aby byly barvy realističtější. Třeba ta "růžová" je spíš taková švestkově růžová a fotka s bleskem je trochu zkreslená...



Rozjasňující báze pod make-up s perlami. Je to má první báze a vybrala jsem tuto místo té klasické od Dermacolu, poněvadž tato je navíc energetizující, pro unavenou pleť, což myslím, že často mám...
Těším se, až ji použiji. :)





A nakonec moje oblíbená Active Beauty - taky si ji berete v DMku? Přestože je to měsíčník zdarma, připadá mi, že je kvalitnější, než kdejaký drahý časopis.
Nejvíc mě baví psychologické články (v aktuálním čísle článek o černobílém vnímání světa). Bývají tu zajímavé rozhovory, většinou s úspěšnými ženami a spousta wellnes článků, tipy ohledně krásy (nyní o podzimních módních barvách, podzimním líčení a o starých dobrých účinných kosmetických přípravcích (uuf))
Najdete tu také články o zdravém životním stylu, nyní například o vegetariánské kuchyni, o důležitosti svačin..
Samozřejmostí je výlet do dalekých krajů, horoskop a recept na nějakou tu mňamku.

Zkrátka ideální počteníčko!

Tak. To je prozatím vše, já přesunu svou pozornost na televizi, kde právě běží Harry Potter.


středa 12. září 2012

Když jdu na čínu kolem drogerie...

Ahoj všem!

Taky je u vás tak zakaboněno jako tady v Praze? Celý den prší a to mám zrovna den, kdy jsem nemohla  jen tak zalézt do postele a koukat na filmy.

Ráno jsem jela do Černé Růže do Dermacolu pro make-up a pak na poštu pro dopis o přijetí ke studiu (dopis mi ale nedali bez občanky, která mi minulý měsíc propadla... ha). Než jsem dorazila domů, stavila jsem se pro kopec ovoce a zeleniny s tím, že budu jíst zdravě, zlepší se mi tím pleť a zbavím se neustálé únavy...

Po tomhle malém výletu do centra jsem byla zmoklá, unavená a naštvaná (kvůli tomu dopisu). Na zdravou stravu jsem neměla ani pomyšlení, takže jsem obědvala lžíci nutely.

Poté jsem profesionálně (ehehe) celé odpoledne prospala (víte přece jak příjemně se spí, když venku prší).

No a kolem šestý jsem dostala příšernou chuť na nezdravý kuře po thajsku a pravou čínskou zeleninovou polívku. A pointa článku přichází teď - po cestě jsem se stavila do drogerie a do obchůdku s přírodní kosmetikou a čaji a mám pro vás pár fotek toho, co jsem za celý den schrastila:


Dermacol make-up cover ve dvou světlých odstínech, které nemívají v drogeriích. Extra krycí, skvělý na zakrytí veškerých nedokonalostí.


Bezoplachový balzám na vlasy. Tenhle jsem vzala, protože byl zlevněný :D, jinak používám Gliss Kur (černý) a Dove (též dělá takové balzámy a jsou super, doporučuji!) a ty ještě mám, tenhle je spíš do zásoby. Zatím nevím, jaký je, ještě jsem ho neměla...


Kartáček na čištění pleti. Používám čistící pěnu Bioderma Sebium a přijde mi, že jsem na to "napěnění" celkem nešikovná a myslím, že s tímhle pomocníkem bude čištění efektivnější.




Dáál...


Pleťová maska (*hrabe se v tašce aby ji našla a něco vám o ní napsala*) Takže vzadu je psáno: přírodní léčivá maska - s aloe vera, vrbou, rozmarýnem a zázračným oříškem. To vše působí na problematickou pleť a zanechává pokožku svěží a vyčištěnou. -> Tak uvidíme :)



Obyčejný léčivý balzám na rty od Altery. Začínám se vybavovat na podzim, kdy je pro mě nutnost mít v každé kapse aspoň jeden balzám na rty.




Oční gel Ryor na opuchlé a hlavně unavené oči. Těším se, až ho vyzkouším, jelikož poslední dobou bojuji s únavou celého těla... Neustále mě pálí oči a mám je unavené, takže velkou část dne často prospím. Snad mi tohle v kombinaci s plánovaným zdravým životním stylem pomůže.



Další kousek do mé podzimní výbavy - regenerační krém na ruce s alantoinem. Často u blogerek slýchávám věc, u které jsem dřív myslela, že trápí jen mě - nesnáším když mi "šustí" ruce.



Pověstná dvoufázová odličovací emulze od Ryoru. Snad se potvrdí všechny ty pozitivní recenze, které jsem četla na jiných blozích. Mám teď na sobě ten make-up cover od Demacolu, tak jsem zvědavá, jestli bude fungovat až dopíšu článek a půjdu se odličovat. :)

Nakonec dvě věci z krámku s přírodní kosmetikou a čaji:


Dva čaje proti únavě - Životabudič a Yerba Maté. Normálně se přímo nalévám kávou, ale ta mé pleti taky škodí, tak se ji aspoň zčásti pokusím nahradit těmito čaji - pokud budou mít účinky, jaké slibují.



A nakonec asi ta největší bomba!!! Konopné sérum na akné od značky Cannaderm. Obsah konopí? 56% (to se vidí zřídka) Nerezový roll on a hlavně - už pár dní se mi dělá takový ten podkožní bolestivý pupínek těsně pod rty. Potřebovala jsem se ho rychle zbavit dokud jen bolí, ale ještě není vidět. Ten malý lokální krém od Biodermy Sébium mi nepomohl, tak jsem koupila tohle.

Jen tak jsem si ho aplikovala na to místo i přes make-up (!) a opravdu a vážně o pár hodin později je o poznání menší a věřím tomu, že po odlíčení a přes noc úplně zmizí.

Prostě jsem z něj nadšená!


Tak to je všechno. Vím, že přidávám mezi fotky spoustu textu, ale je tam vše, co já považuji za důležité a nikoho vlastně nenutím to číst :)

Komentujte, pište, budu ráda!